CBBiH: U BiH 104.515 blokiranih računa poslovnih subjekata

Bez autora
May 07 2024

Krajem aprila, odnosno početkom maja 2024. godine u Bosni i Hercegovini je bilo čak 104.515 blokiranih računa poslovnih subjekata, što je u odnosu na izvještaj iz prethodnog mjeseca povećanje za 276 računa, pokazuju podaci Centralne banke Bosne i Hercegovine.

U novom izvještaju koji sadrži 4.219 stranice navedeno je i da su krajem aprila, odnosno početkom maja ove godine čak 57.192 firme imale najmanje jedan blokirani račun, što je povećanje za  157 u odnosu na prethodni mjesec.

U ovom, ažuriranom izvještaju blokiranih računa navedenih u Jedinstvenom registru računa Centralne banke BiH, pobrojana su pravna lica iz svih sfera društvenog života, od privrednih preduzeća, prodavnica, frizerskih salona, benzinskih pumpi, apoteka, ordinacija, kafića i restorana, do raznih agencija, zadruga, firmi. Na ovom popisu se nalaze i rudnici, mjesne zajednice, općine, sportski savezi…

U prvom izvještaju Centralne banke BiH, objavljenom početkom novembra 2012. godine, broj blokiranih računa poslovnih subjekata u BiH iznosio je 58.038, dok su 35.694 firme imale bar jedan blokiran bankarski račun.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik